Hospital Clínic de Barcelona




Carrer de Sabino Arana, 1 
08028 Barcelona


Coodinadora: Victòria Olivé                      volive@clinic.cat


WEB





El projecte Hospital sense Fum al centre va començar l'any 2003. La primera enquesta de consum de tabac (2004) entre els treballadors del centre va detectar un 35,2% de fumadors. Amb els pas dels anys i la implementació de diverses activitats de control de tabaquisme, aquesta xifra va anar baixant progressivament fins l'any2007 que va resultar en un 27,4%.

Els indicadors de qualitat del projecte acreditats el 2011 mostren el màxim nivell al que es pot arribar al Qüestionari Selfaudit (149/168). L'Hospital Clínic compta amb personal format en tabaquisme i una Unitat de Deshabituació Tabàquica ha ajudat a deixar de fumar a més de 180 treballadors i 400 pacients ingressats.

Seguint el que marca la llei 42/2010 de control del tabaquisme tot el recinte és lliure de fum i així està senyalitzat.

El dia 31 de maig de 2013, com cada any, el centre celebra el Dia Mundial Sense Tabac que proposa la Organització Mundial de la Salut.

Comitè Promotor del Clínic

► Dr. Antoni Trilla (president) ► Sra. Emilia Abad ► Sra. Montserrat Ballbé ► Sr. Amadeu Berges ► Sra. Pilar Buera ► Sra. Carme Hernández ► Sra. Begoña Ibañez ► Sra. Maria Mateu ► Dra. Silvia Mondón (secretaria) ► Dra. Victoria Olivé ► Sra. Rosa Oliveras ► Sra. Sebastiana Quesada ► Sr. Miguel Santiago ► Dr. Manel Santiñà (coordinador) ► Dr. Jacobo Sellarés ► Dr. Jordi Vilardell

Línies de treball 

  • Preservar les dependències i l'entorn de l'hospital lliure del fum del tabac. 
  • Senyalitzar les àrees de l'hospital com a lliures de fum de tabac. 
  • Realitzar Promoció de la Salut, sensibilitzant tant els treballadors com els ciutadans sobre els riscos del consum del tabac.  
  • Oferir ajuda als pacients fumadors i als treballadors (triptic) perquè deixin de fumar. 
Certificat nivell OR (2022-2025)


Veure tots els membres